×

Turområder

Ilen gårds og naturbarnehage turområder

Vi har flere turområder vi bruker. Noen av plassene er best egnet for de små og andre er litt lenger unna og passer fint for de som klarer å gå lenger. Noen plasser egner seg fint hele året og andre er finest på visse årstider. Felles med alle plassene er at det godt egnet som turplasser for barnehagen

Bålplassen

Dette er et tuområde som blir brukt ofte. Ligger nærme barnehagen gangavstand som passer for alle aldre. Der har vi en gapahuk som er fin å sitte i på våte dager. Her finnes det fine klatretrær, fjell med ulike klatreutfordringer, små/ store steiner som inviterer til fin og spennende rollelek. For ikke å nevne mange fine steder å leke gjemsel. Et stort og gammelt grantre innbyr også til mye forskjellig lek.

Stubbeskogen

Store deler av året går turene våre hit. Denne turplassen er et fint sted å følge med på utviklingen i naturen, med småkryp, insekter, fugleliv, snøsmelting i pytter og dammer, og sauene som går på beitet like ved. På plassen står en grillhytte. Hit er det fint å gå på kalde dager og varme seg inne i grillhytta etter man har baset i snøen eller er litt kald etter å ha lekt i regnet.

Skogen ved gårdsdammen

Litt på utsiden av barnehagegjerdet ligger en innbydende skoglugg. Det er akkurat passe langt å gå for korte bein, men samtidig mye spennende å se og undersøke. Den inngjerdede dammen byr på mye undring gjennom netting, og på sletta kan vi besøke naboens hester som står med spørrende blikk og lurer på om det blir noe eple eller brødbiter å få.

Gårdsdammen ”Reinvannsilen”

Gårdsdammen er spennende å besøke, spesielt på våren. Det er moro å ta med fiskehov og se hva man får i den. Vi kan fange rumpetroll, salamander, vannløper, ryggsvømmer og vannkalv. Er vi heldige finner vi andre spennende småkryp også. Noen ganger er det noen ender som lander i dammen og blir der litt også.

Akebakken

Rett på utsiden av det inngjerdede uteområdet vårt ligger jordet som sauene pleier å beite på. Der har vi kjempefin akebakke på vinteren. Det er deilig å fyre opp bålpannen på fine vinterdager og steke medbrakt mat på ”øya” midt i akebakken.